Om oss

 

Effektiv 12-stegsbehandling

Malingsbo Tolvsbo Rehabcenter är ett behandlingshem för personer i arbetslivet med beroendeproblem. 90 % av samhällets beroendepersoner har fortfarande sin anställning kvar. Behandlingen sker utifrån 12-stegsfilosofin även kallad 12-stegsbehandling och målsättningen är total drogfrihet, och därmed förhöjd livskvalité för både klienter och anhöriga. På behandlingshemmet i Tolvsbo blandas utbildning, internat och öppenvård. Behandlingstidens längd och utformning bestäms i samråd mellan Malingsbo Tolvsbo, klienten och dennes arbetsgivare.

Rehabcentret ligger i en fantastisk miljö på Tolvsbo bergsmansgård med närhet till skog och vatten. Utöver det mer traditionella behandlingsinnehållet, som fokuserar på tankar, känslor och beteenden, så finns även inslag som akupunktur, mindfulness, meditation och energiövningar.

Malingsbo Rehabcenter har ett, gott och långvarigt samarbete med öppenvårdsbehandling i Örebro: Melin Addiction Rehab. Kontakta oss för mer information.

Malingsbo Rehabcenter AB drivs av Västanfors Västervåla församling, Svenska kyrkan. Välkommen att kontakta oss för ytterligare information!

Vi som jobbar


Tommy Elmertoft
Verksamhetsansvarig, DATASKYDDSOMBUD
070-227 19 79
epost: tommy@malingsborehab.se

Ylwa Johansen 
Drogterapeut, Behandlingsansvarig
0240-351 51
 

Rolf Thalen
Behandlingsassistent/BEROENDETERAPEUT
0240-351-51
Ricky Mähl
Behandlingsassistent
Birgitta Hagelberg Porshage
Husmor/behandlingsassistent
Kostrådgivare